Det er vår og jeg er i gang igjen!

Det har vært helt nydelig å være mamma på fulltid hjemme det siste året! Nå er jeg kjempeglad for å være i gang for fullt med sangen igjen. I juni skal jeg for fjerde gang få spille St Sunniva i Bergen Domkirkes jentekor sin oppsetning av Må Korsets tre slå rot. En nydelig forestilling for hele familien! Etter det går turen til Århus for å spille to forestillinger med Transiteatrets nydelige 03.08.38 Tilstander av unntak, som handler om tragedien i Oslo og på Utøya 22 juli 2011. Ellers fortsetter det viktige og fine arbeidet med å synge i begravelser og å undervise.

Bergensmagasinet skriver om julekonserten ET LITE BARN

Tusen takk til Bergensmagasinet for kjempefin artikkel om juleprosjektet mitt som virkelig har blitt noe helt spesielt. Med et musikalsk team av en annen verden har vi klart å gjøre et gammelt kirkemusikalsk verk om til noe helt for seg selv samtidig som vi gjennom samarbeid med Kristina Quintano får satt lys på en av nåtidens største humanitære kriser. Dette er jeg så stolt over at vi har fått til! Vi har hatt to kjempefine opplevelser med konserter i Arna og Norheimsund og nå gleder vi oss til den store finalen i Bergen Domkirke fredag 3 des kl 18!

To fantastiske omtaler etter BIT20 Ensembles portrettkonsert av Rebecka Ahvenniemi under Festspillene i Bergen!

Ahvenniemis «Barnet som blev osynligt», er inspirert av en av Tove Janssons historier fra mummi-universet, «Det osynliga barnet». Stykket ble strålende fremført av perkusjonist Owen Weaver og sopran Hilde Annine Hasselberg, en annen kvinne i det bergenske musikkmiljøet som kunne fortjent mer synlighet.” -Maja Sievers Skanding, BT

Bergens Tidende:

https://www.bt.no/kultur/i/MRKyp0/portrettkonserten-var-et-vellykket-konsept

Scenekunst.no:

2020!

I’ve been very, very bad at posting in here, but I’ll be better in 2020! Lots of exciting stuff happening in the coming months, starting at Det Vestnorske Teater in January. Check out my calendar for updates on what’s happening!

Hilde Annine

Great reviews after the Borealis Festival!

During this year’s Borealis Festival  I had the plasure of participating in two exciting concerts. In Peter Ablinger’s “Remove Terminate Exit” I got to work with the excellent BIT20 Ensemble and in Avgardes concert at the Public Library I got to collaborate with the wonderful musicians and composers Alwynne Prittchard, Jostein Stalheim, Eilert Tøsse, Ljubov Katerli, Marcus Davidson and Kristin Bolstad.

Thank you Tim Rutherford-Johnson from Frieze and Amanda Cook from I Care If You Listen for the reviews:

https://frieze.com/article/sounds-funny-report-borealis-festival

https://www.icareifyoulisten.com/2018/03/borealis-2018-festival-radical-hospitality-accessibility/

Radio Luftballett

Radio Luftballett er i gang og jeg må si jeg virkelig er stolt over å få være med på dette viktige kunstprosjektet som handler om bærekraft og håp for fremtiden! Takk Margrethe Kolstad Brekke!! Her er en smakebit med Olav H. Hauges kloke, vakre ord i samspill med mitt hjemmelagde hanggliderorgel, laget av lydopptak av Jon Gjerde og Olav Martin Bråtveit i høyt svev.

Følg Radio Luftballett på Soundcloud!